Primul hotel sub brandul Hilton Garden Inn apare pe harta centrului istoric al Bucureştiului

1 feb 2016 Autor: Cristina Rosca

Investitorii lituanieni care controlează hotelul de patru stele Europa Royale poziţionat la intrarea în centrul vechi al Capitalei investesc în deschiderea unei noi unităţi hoteliere, situată pe Strada Doamnei, numărul 12, lângă sediul BNR, potrivit surselor ZF.

Hotelul va avea peste 200 de camere şi va fi clasificat la patru stele, urmând a fi afiliat bran­dului interna­ţional Hilton Garden Inn, potrivit datelor ZF.

Investiţia apare în pei­sajul bucureştean într-o pe­rioadă în care nu­mărul tu­riş­tilor care vizitează Capi­tala creşte încet dar si­gur. Bu­cureştiul în­ce­pe să se contureze astfel ca o capi­ta­lă europeană unde centrul istoric găzdu­ieş­te un număr mare de hoteluri pen­tru toate buzunarele.

Investitorii lituanieni recondiţionează în prezent clădirea din inima centrului istoric al Capitalei pe care au cumpărat-o de la grupul italian Mengotti, potrivit aceloraşi surse.

Grupul italian Mengotti, controlat de antreprenorul italian Adriano Mengotti, este activ pe piaţa modei de lux, deţinând mai multe magazine de tip multibrand în Europa, unul dintre ele pe Calea Victoriei din Capitală.

Contactaţi de ZF, oficialii companiei lituaniene care dezvoltă proiectul nu au dorit să comenteze.

Compania care dezvoltă proiectul din centrul vechi este Apex Alliance, iar valoarea investiţiei depăşeşte 10 mi­lioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2016

 
Cuvinte cheie:
hotel
, brand
, Hilton Garden Inn
, centru istoric
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide