Companii

Primul mall in faliment: Tiago Oradea

19.05.2010, 23:54 147

Tiago Oradea este primul mall din Romania intrat in faliment,lichidatorul judiciar urmand sa scoata la licitatie in urmatoareledoua saptamani proiectul pentru un pret de pornire de 35,5 milioanede euro, jumatate fata de investitia realizata, finantata printr-uncredit de 65 mil. euro acordat de UniCredit Austria si UniCreditTiriac Bank.

Vazute drept "templele cumparaturilor", mallurile incep sa dearateuri, astfel ca dupa ce doua proiecte din Braila si Sibiu aufost inchise din lipsa chiriasilor si a clientilor, a avut loc siprimul faliment, Casa de Insolventa Transilvania, in calitate delichidator judiciar, stabilind pentru 3 iunie licitatia de vanzarea mallului dezvoltat de compania irlandeza Mivan.

Dezvoltatorii au incercat sa construiasca mai multe malluridecat poate absorbi piata in prezent, pe terenuri in afara orasuluisi fara a tine cont de competitia de peste drum si de puterea decumparare a locuitorilor din zona. Odata cu venirea crizei,retailerii s-au retras, iar proprietarii au ramas cu hectare despatii comerciale neocupare, in care au fost investite zeci demilioane de euro.

"Mallul trebuia sa fie gata de la inceputul anului trecut, insadezvoltatorul a intarziat inaugurarea, iar ulterior a intrat ininsolventa. Initial erau semnate contracte de inchiriere pentrucirca 15% din suprafata, insa acum nu mai stim", a declarat AndreeaAnghelof, partener asociat al Casei de Insolventa Transilvania.Reprezentantii UniCredit nu au oferit informatii pana la inchidereaeditiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO