Companii

Primul pas al Rompetrol în era chinezească: tranzacţia Dyneff a fost finalizată

Primul pas al Rompetrol în era chinezească: tranzacţia...

Autor: Roxana Petrescu

18.12.2015, 00:00 358

Chinezii de la CEFC China Energy Company Limited au preluat oficial controlul asupra Dyneff, compania de trading şi distribuţie a carburanţilor în Franţa şi Spania  din cadrul KMG International, fostul Rompetrol, după ce au cumpărat de la kazahi 51% din acţiunile companiei.

Tranzacţia a fost anunţată la finalul lunii septembrie, iar finalizarea acesteia a fost anunţată de cele două părţi în cursul zilei de ieri. KMG International rămâne în urma acestei tranzacţii cu 49% din Dyneff.

„Obiectivul KMGI şi CEFC este ca Dyneff să devină o platformă de dezvoltare în vestul Europei, beneficiind atât de accesul sporit la surse de aprovizionare, cât şi de sprijinul financiar necesar continuării şi extinderii activităţilor şi operaţiunilor din sectorul energetic“, au anunţat cele două companii.

La începutul acestei săptămâni a apărut informaţia potrivit căreia chinezii ar urma să ia 51% din tot grupul KMG International, entitate înregistrată în Olanda, care deţine rafinăria Petromidia, cea mai mare din România, precum şi cele 734 de puncte de alimentare care funcţionează local sub brandul Rompetrol. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO