Companii

Primul spital de stat construit în Bucureşti după Revoluţie va fi terminat în anul 2016

Primul spital de stat construit în Bucureşti după...

Autor: Ioana David

29.06.2014, 18:15 1673

Noul spital pe care Primăria Capitalei îl construieşte lângă cel de la Foişor şi care reprezintă o investiţie de 31 mil. euro va fi gata în octombrie 2016, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor a fost descentralizat şi se află în subordinea Primăriei Capitalei.

“Vor fi posibile până la 20 de intervenţii chirurgicale pe zi, din care multe de mare complexitate. Numărul de paturi va creşte cu peste 100, iar numărul sălilor de operaţie va creşte de la 5 câte sunt în prezent la 8 (...) Au fost finalizate lucrările la Corpul B1, precum şi branşamentul electric, pentru funcţionarea acestuia. Corpul de spital pe care l-am dat în folosinţă a fost construit într-un an de zile”, a spus Sorin Oprescu în cadrul unei conferinţe de presă organizate pentru a prezenta situaţia şantierelor deschise în această vară în Capitală.

Oprescu a mai arătat că în derulare sunt lucrări precum demolarea unor corpuri sau relocarea unor centrale de ventilaţii şi instalaţii de răcire pentru funcţionarea sălilor de operaţii din cadrul unui corp.

Acesta este primul spital de stat care se construieşte în Capitală după Revoluţie. La scurt timp de la demararea lucrărilor la acest proiect, Primăria a anunţat că mai ridică un spital, la Gomoiu (în zona Arena Naţională), iar în acest caz lucrările sunt executate în proporţie de 80%.

“Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu va fi primul spital de urgenţă pentru copii construit în Capitala, în ultimii 30 de ani şi va fi primul spital de urgenţă universitar de pediatrie din România, construit şi dotat de municipalitate. Noul spital, o extensie de şase etaje, este construit în curtea actualei unităţi sanitare de la Gomoiu veche de aproape o sută de ani (...) Numărul paturilor va creşte de la 159 la 278. Numărul sălilor de operaţie va creste de la 0 existente acum, la 10”, a mai spus Sorin Oprescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO