Companii

Primul tramvai polonez de 1,5 mil. euro ajunge la Cluj - GALERIE FOTO

Primul tramvai polonez de 1,5 mil. euro ajunge mâine la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

29.05.2012, 16:02 14116

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că primul tramvai polonez, care va circula prin oraş după finalizarea investiţiei în modernizarea liniei de tramvai, va ajunge miercuri la Cluj. Tramvaiul, a cărui valoare ajunge la 1,5 mil. euro, este adus de la fabrica poloneză PESA.

Municipalitatea Cluj-Napoca a semnat în luna martie un contract cu compania poloneză Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz pentru achiziţia a 12 garnituri de tramvai, investiţie în valoare totală de 76,8 mil. lei (apoximativ 18 mil. euro). Polonezii au câştigat licitaţia organizată la finele anului trecut de primăria Cluj-Napoca, pentru preţul de 6,4 mil. lei (circa 1,5 mil. euro) per bucată.

VedeţiaiciGALERIA FOTO

Noile tramvaie oferite clujenilor de compania poloneză Pojazdy Szynowe au un consum de 48,7 wh/t*km, o capacitate de 296 de călători, iar termenul de garanţie este de 6 ani. Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz este una dintre cele mai vechi companii producătoare de infrastructură feroviară din Polonia şi livrează pentru clienţi din Cehia, Ungaria, Lituania, Italia sau Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO