Companii

Proba gazului: Judeţele alimentate cu gaz metan, primele în topul cifrei de afaceri

Proba gazului: Judeţele alimentate cu gaz metan, primele...

Autor: Roxana Petrescu

30.07.2018, 00:07 563

România are în acest moment circa 40.000 de kilometri de conducte de distri­buţie a gazului natu­ral, datele pentru 2016 de la Institutul Naţional de Statistică, cele mai re­cen­te, ară­tând că judeţele cu cei mai mulţi kilometri de con­ductă sunt Mu­reş, Prahova, Cluj, Ilfov şi Bucureşti.

La polul opus, ju­de­ţele aproa­pe lip­site în totalitate de ac­cesul la gazul natural sunt Mehe­dinţi, Tul­cea, Co­vas­na, Teleor­man şi Vran­cea, printre cele mai sărace din România.

Coincidenţă sau nu, judeţele care stau cel mai bine la capitolul infra­struc­tu­ră de gaze sunt şi „liderii“ de business ai României, zone precum Bucureşti, Ilfov, Cluj sau Prahova fiind de fapt şi centrele economice naţionale. În con­textul în care producţia de gaze locală are toate şansele să se dubleze odată cu demararea lucrărilor de exploatare din Marea Neagră, dez­voltarea infrastructurii de distri­buţie a gazelor şi în restul judeţelor poate reprezenta o soluţie de creştere economică.

Astfel, din 320 de municipii şi oraşe, 246 au acces la reţeaua de dis­tribuţie a gazului natural, dar din 2.859 de comune, numai 675 beneficiază de această infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO