Companii

Procesatorul de carne de pui Coco Rico a ajuns la exporturi de 37 mil. euro pe 16 pieţe

Procesatorul de carne de pui Coco Rico a ajuns la...

Autor: Roana Rotaru

09.02.2016, 00:07 2327

Grupul de companii Aaylex, cu activităţi în industria de procesare de carne, controlat de antreprenorul Bogdan Stanca, a exportat anul trecut circa 17.000 de tone de carne de păsăre, către 16 ţări, atât din Europa, cât şi din afara ei.

Grupul, care deţine în portofoliu brandul Coco Rico, a avut o cifră de afaceri de 115 mil. euro anul trecut, din care circa 37 mil. euro au fost contribuţia ex­por­turilor, con­form calculelor ZF.

„O parte importantă din cifra de afaceri este generată de export. În prezent, valoric, exportul reprezintă aproxi­ma­tiv 38% din totalul vânzărilor (anumitor companii - n.red.). Compania noastră este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România“, a spus Bogdan Grama, general manager al grupul de firme Aaylex.

Cifra de afaceri a procesatorului de carne a crescut cu 10% în 2015 faţă de anul precedent ajungând la 115 milioane de euro. Rezultatele din 2015 se datorează în mare par­te reducerii TVA la alimente de la 24% la 9%, dar şi parteneriatelor la export. „În 2015, în contextul reducerii TVA aferentă alimentelor de bază, s-a înregistrat o uşoară creştere a producţiei şi a consumului de carne de pasăre, comparativ cu anul precedent“ a explicat executivul grupului care cuprinde mai multe companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO