Companii

Procesatorul de carne Transavia, exporturi de 21 mil. euro anual, la afaceri de 140 mil. euro

Ioan Popa, proprietarul Transavia

Ioan Popa, proprietarul Transavia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.05.2017, 00:07 1536
Cifra de afaceri a companiei din Alba: 140 mil. euro.

Grupul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local, cu afaceri de 140 mil. euro, a înregistrat anul trecut exporturi în valoare de 21 de milioane de euro, adică aproximativ 15% din cifra de afaceri, arată calculele ZF pe baza informaţiilor transmise de companie pentru Anuarul Cei mai mari jucători din economie 2017.

Printre cele mai mari pieţe de export ale companiei sunt Marea Britanie, Franţa, Croaţia, Bulgaria sau Italia, conform celor mai recente informaţii furnizate de companie. Ioan Popa, proprietarul grupului, spunea anterior pentru ZF că în Marea Britanie compania exportă produse în valoare de 2 milioane de euro lunar. Pe pieţele externe, Transavia livrează atât carne proaspătă de pui, cât şi produse procesate.

Transavia, cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume, s-a situat anul trecut pe locul 34 în topul celor mai mari exportatori cu acţionariat românesc. În clasamentul primilor 40 de exportatori cu acţionariat românesc se află doar doi procesatori de carne şi, în total, patru jucători din industria alimentară.

Pe de altă parte, în clasamentul celor mai mari exportatori de carne Transavia se află pe şaşe, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO