Companii

Producător de materiale de construcţii: „Avem o mare problemă cu personalul. Pierdem mult timp şi plătim mult ca să pregătim angajaţii“

Valeriu Irimescu, directorul general al producătorului de acoperişuri Wetterbest

Valeriu Irimescu, directorul general al producătorului de acoperişuri Wetterbest

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2017, 00:05 479

Lipsa forţei de muncă specializate în construcţii îi determină pe producătorii din acest sector să preia activitatea de pregătire a personalului prin cursuri speciale.

Producătorul de acoperişuri Wetterbest, producătorul de ciment Holcim şi producătorul de profiluri din material plastic Teraplast sunt câţiva dintre jucătorii care pregătesc personal la locul de muncă şi care organizează cursuri de calificare.

„Avem o mare problemă cu personalul, resursa umană este dificil de găsit. Pierdem mult timp şi plătim mult ca să pregătim angajaţii, pentru că se pare că nimeni nu vine pregătit în acest domeniu. Dacă angajezi pe cineva pe bani puţini, ajungi ulterior la concluzia că mai bine plăteai pe altcineva mai mult, dar era mai rentabil, dacă era pregătit în domeniu şi nu mai trebuia să-l instruieşti“, spune Valeriu Irimescu, directorul general al producă­to­rului de acoperişuri Wetterbest, în care gru­pul Teraplast deţine o participaţie de 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO