Companii

Producătorii de vin au la dispoziţie 47,7 mil. euro anual pentru înfiinţarea de crame, laboratoare şi săli de degustare. Contribuţia UE este de maximum 50%

Producătorii de vin au la dispoziţie 47,7 mil. euro...

Autor: Roana Rotaru

05.07.2017, 18:42 355

Producătorii de vin din România pot accesa bani europeni pentru înfiinţarea de crame, laboratoare pentru controlul calităţii vinului şi săli de dezustare, prezentare sau vânzare prin Programul Naţional de Sprijin al României 2014–2018, măsuri de investiţii care până de curând nu puteau fi accesate decât prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Agricultruii şi  Dezvoltării Rurale (MADR).

„Condiţia principală pentru accesarea tuturor operaţiunilor eligibile din cadrul măsurii de investiţii este ca solicitantul să producă vinuri, în unitatea proprie, sau în nume propriu la terţi şi să comercializeze producţia vinicolă obţinută. Solicitările de investiţii se depun în sesiune deschisă la sediile centrelor judeţene ale APIA”, se arată în comunicatul emis de MADR.

Pâna la apariţia noului ordin, banii alocaţi prin Programul Naţional de Sprijin al României 2014-2018 puteau fi investiţi doar în promovarea vinurilor, restructurarea şi reconversia podgoriilor, asigurarea recoltei saudistilarea subproduselor.

Pentru aceste măsuri de investiţii, contribuţia Uniunii Europene este de maximum 50% din costurile eligibile, potrivit MADR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO