Companii

Producătorii germani de componente auto continuă investiţiile de zeci de milioane de euro

Producătorii germani de componente auto continuă investiţiile de zeci de milioane de euro

Autor: Bogdan Alecu

03.10.2012, 00:04 1882

Continental Automotive România, divizia producătoare de componente auto a grupului german, a demarat construcţia unei noi unităţi de producţie în Parcul Industrial Ghimbav de lângă Braşov, valoarea investiţiei ridicându-se la 40 mil. euro.

În noua fabrică pentru pompe de alimentare şi subansambluri producţia va începe în luna aprilie a anului viitor, când numărul salariaţilor va ajunge la 550. Potrivit oficialilor companiei, noua unitate de producţie va livra către locaţiile din Europa ale celor mai importanţi producători de automobile.

Odată cu demararea producţiei şi la fabrica din Braşov, Continental va ajunge la şapte unităţi de producţie pe plan local. În total, până în prezent concernul german a investit în ultimii 12 ani 575 de milioane de euro şi are acum 10.500 de angajaţi.

Potrivit oficialilor companiei, anul trecut Continental a angajat 1.000 de noi salariaţi dintre care 30% ingineri, iar alte 1.000 de noi locuri de muncă vor fi create în acest an, după ce anul trecut compania a realizat investiţii de 75 mil. euro în România. În total, în România Continental are şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi dezvoltare la Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Braşov şi Iaşi.

Planurile de extindere ale Continental vizează în următorii doi ani şi investiţii la fabrica de anvelope din Timişoara, unde vor fi cheltuite 71 de milioane de euro şi vor fi create 400 de noi locuri de muncă, potrivit unor declaraţii anterioare ale reprezentanţilor companiei.

Anul acesta şi Bosch a demarat noi investiţii la Blaj şi la Cluj, unde acestea vor ajunge la 120 mil. euro până în 2013. Actuala fabrică din Blaj va fi extinsă cu o nouă linie de producţie, urmând să se realizeze adiacent şi o nouă gamă de produse, şi anume, senzori de turaţie destinaţi industriei auto. De asemenea, Bosch va deschide un centru nou la Cluj, unde va produce unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Lucrările de construcţie au început în luna martie pentru centrul din Blaj, respectiv în luna mai pentru cel din Cluj.

Grupul Bosch construieşte în Cluj-Napoca un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. Într-o primă etapă, care se va încheia la sfârşitul anului 2013, sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Până la finalul anului 2013, Bosch va investi 43 de milioane de euro în lucrări de execuţie şi pentru achiziţia unor noi mijloace de producţie.

Lucrările de construcţie au început în luna martie pentru centrul din Blaj, respectiv în luna mai pentru cel din Cluj. La începutul anului 2012, grupul Bosch a avut un număr de aproximativ 1.300 de angajaţi în România. Această cifră reprezintă cu 14%, respectiv 160 de persoane, mai mult faţă de anul precedent. Prin extinderea activităţilor locale de producţie, numărul angajaţilor va creşte până la sfârşitul anului 2013 cu aproximativ 50 de procente, atingând 2.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO