Producătorul Borsec se îndreaptă către un nou an de creştere a afacerilor după un plus de 16% în primul semestru

16 nov 2016 Autor: Mădălina Panaete

Romaqua Group, cel mai mare producător de ape minerale naturale, a terminat primul semestru cu o cifră de afaceri de 336,5 mil. lei, în creştere cu peste 16% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publice.

Astfel, producătorul deţinut de antreprenori locali ar putea încheia şi acest an cu creştere a businessului, după ce anul trecut cifra de afaceri a com­paniei a avan­sat cu aproa­pe 13% până la 632 mi­lioane de lei.

Evoluţia po­zi­tivă a businessului Romaqua Group vine în contextul în care reducerea TVA la băuturi nonalcoolice şi alimente de la 24% la 9% începând cu iunie anul trecut a adus o gură oxigen industriei băuturilor, un sector dependent de vreme.

De altfel, majoritatea jucătorilor mari din industria băuturilor nonalcoolice au avut afaceri în creşterea mai mari anul trecut.

De asemenea, lunile de vară din acest an au fost prielnice pentru consumul de băuturi nonalcoolice, dar şi de bere şi îngheţată, astfel că sunt aşteptate rezultate în creştere pentru cele mai multe dintre companiile active în aceste domenii.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.11.2016

 
Cuvinte cheie:
borsec
, crestere
, producator
, afaceri
, semestru
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide