Companii

Producătorul Borsec se îndreaptă către un nou an de creştere a afacerilor după un plus de 16% în primul semestru

Producătorul Borsec are peste 2.000 de angajaţi care lucrează în fabricile din Bucureşti, Buşteni, Borsec, Stânceni şi la Lancrăm din Alba

Producătorul Borsec are peste 2.000 de angajaţi care lucrează în fabricile din Bucureşti, Buşteni, Borsec, Stânceni şi la Lancrăm din Alba

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.11.2016, 00:06 385

Romaqua Group, cel mai mare producător de ape minerale naturale, a terminat primul semestru cu o cifră de afaceri de 336,5 mil. lei, în creştere cu peste 16% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publice.

Astfel, producătorul deţinut de antreprenori locali ar putea încheia şi acest an cu creştere a businessului, după ce anul trecut cifra de afaceri a com­paniei a avan­sat cu aproa­pe 13% până la 632 mi­lioane de lei.

Evoluţia po­zi­tivă a businessului Romaqua Group vine în contextul în care reducerea TVA la băuturi nonalcoolice şi alimente de la 24% la 9% începând cu iunie anul trecut a adus o gură oxigen industriei băuturilor, un sector dependent de vreme.

De altfel, majoritatea jucătorilor mari din industria băuturilor nonalcoolice au avut afaceri în creşterea mai mari anul trecut.

De asemenea, lunile de vară din acest an au fost prielnice pentru consumul de băuturi nonalcoolice, dar şi de bere şi îngheţată, astfel că sunt aşteptate rezultate în creştere pentru cele mai multe dintre companiile active în aceste domenii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO