Companii

Producătorul Borsec şi-a majorat de opt ori profitul în 2014

Octavian Creţu

Octavian Creţu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.05.2015, 00:07 808
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerţului.

Majorarea profitului net vine în condiţiile în care cele mai importante două pieţe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice şi berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul trecut.

Declinul acestor două pieţe s-a văzut însă în evoluţia cifrei de afaceri a Romaqua, astfel că businessul producătorului s-a contractat cu aproape 5%, până la 561 mil. lei.

Pentru Romaqua Group cel mai important segment este cel al apelor minerale, care aduce circa 50% din vânzările grupului controlat de Octavian Creţu şi Nicolae Palfi, în timp ce berea contribuie cu aproximativ 38% la business, potrivit ultimelor date transmise de companie.

Restul vânzărilor este adus de sucuri, segment pe care compania activează cu brandul Giusto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO