Companii

Producătorul Cafea Fortuna merge spre afaceri de 180 de milioane de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.05.2018, 00:07 1526

Producătorul român Cafea Fortuna, deţinut de antreprenorul Constantin Moroianu, şi-a bugetat anul acesta o cifră de afaceri de 181 de milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creştere cu peste 5% faţă de anul precedent, arată datele transmise de companie.

Astfel, compania se îndreaptă către al unsprezecelea an de majorare a businessului, după ce anul trecut producătorul a avut un rulaj de 171,5 mil. lei, plus 7% faţă de anul anterior.

Businessul Cafea Fortuna a fost pus pe picioare în 1993 de Constantin Moroianu, 59 de ani, de profesie inginer în petrol şi gaze.

Antreprenorul a intrat în business după ’90 şi a început mai întâi să facă comerţ având magazine mici, iar apoi a simţit potenţialul de a face afaceri cu cafea şi aşa a ajuns să deschidă o fabrică. Cafea Fortuna este singurul producător român care se bate la raft cu jucători precum Jacobs, Tchibo, Nescafé sau Doncafé.

Un român a consumat în 2016 (ultimele date disponibile) în medie 3,29 kilograme de cafea, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele Organizaţiei Internaţionale a Cafelei (ICO).

Liderul pieţei este Jacobs Douwe Egberts, importatorul cafelei Jacobs pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO