Companii

Producatorul de ambalaje Greiner si-a majorat afacerile cu 43%

27.06.2007, 18:09 83

Grupul de firme Greiner, din Sibiu, specializat pe productia de ambalaje, a inregistrat in primul trimestru al anului o cifra de afaceri totala de circa 5,4 milioane de euro, cu aproape 43% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand a realizat o cifra de afaceri cumulata de 3,8 mil. de euro.
Cea mai mare crestere a cifrei de afaceri a inregistrat-o compania Greiner Packaging, 51,5 la suta, pana la putin peste 3 mil. euro. Greiner Packaging si-a fixat ca tinta pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 12,1 mil. euro. Cea de-a doua companie din grupul Greiner din Sibiu a marcat o crestere cu 33,4 la suta a afacerilor in primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,4 mil. de euro.
"Pentru prima jumatate a anului 2007 preconizam o crestere cu aproximativ 28 - 35% a cifrei de afaceri comparativ cu prima jumatate a anului 2006", precizeaza Lucian Ocos, sales manager la Greiner Packaging.
Grupul de firme a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 18,9 milioane de euro si asteapta o crestere de 10 la suta in acest an, pana la 21 mil. de euro.
Potrivit acestuia, Greiner Packaging si-a fixat pentru a doua parte a anului investitii in dotari si utilaje, valoarea totala a investitiilor fixate de firma pentru acest an fiind de 1,3 mil. euro. In acelasi timp, Thrace Greiner Packaging va investi in dublarea spatiului de productie.
Cele doua firme, Greiner Packaging si Thrace Greiner Packaging sunt membre ale grupului international Greiner Packaging din Austria, care are cifra de afaceri anuala in jurul valorii de 819 mil. euro si aproape 6.500 de angajati. Grupul detine sapte intreprinderi, cu 106 locatii de productie si birouri, in 26 de tari. Firma Greiner Packaging SRL s-a infiintat in 1997, in urma unui parteneriat romano-austriac. In 2001, Greiner Packaging Austria a devenit unicul actionar al societatii.
Firma sora, Thrace Greiner Packaging SRL, este furnizor de ambalaje injectate pentru piata industriei alimentare, cat si pentru piata industriei vopselelor lavabile.
Thrace Greiner Packaging reprezinta o investitie realizata de Greiner Austria impreuna cu firma greceasca Thrace Plastic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO