Companii

Producatorul de componente Tess Conex are 2 mil euro pentru investitii

27.07.2009, 17:15 101

Producatorul de subansamble si piese auto Tess Conex Iasi va investi in acest an 2 milioane de euro in retehnologizare si introducerea de noi utilaje in procesul de productie, o parte din fonduri urmand sa fie directionata si pentru calificarea angajatilor. Compania, parte a grupului de firme Conex din Iasi, produce sisteme de evacuare si elemente de caroserie pentru automobile.

"Valoarea investitiilor in derulare in utilaje si in policalificarea personalului este de aproximativ 2 milioane de euro pentru 2009. In acest an nu am operat disponibilizari si nici angajari, iar numarul personalului a inregistrat scaderi doar prin plecari benevole", a declarat Ruxandra Krisan, directorul de comunicare al grupului de firme Conex.

Majoritatea companiilor din industria automotive locala au inregistrat reduceri importante a activitatii de productie, chiar de pana la 50% in prima jumatate de an, iar ca efect conex disponibilizarile a sute de oameni au devenit necesare. "Producem piese auto aftermarket, piata care nu a fost la fel de afectata ca aceea a componentelor de prim montaj pentru industria auto. Managementul firmei a prognozat fenomenul de restrangere a acestor piete inca din 2008, ceea ce a dus la completarea portofoliului", a spus Krisan.

In acelasi timp Tess Conex estimeaza ca afacerile acestui an se vor reduce cu 10%, dupa ce in primul semestru vanzarile s-au situat cu 10% sub cele din prima parte a anului 2008. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO