Companii

Producătorul de confecţii Secuiana: Peste 50% din vânzările de anul trecut au fost la export

Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana

Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana

Autor: Laurentiu Cotu

20.01.2017, 00:04 474

Compania a revenit anul trecut pe profit după opt ani consecutivi de pierdere.

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Se­cu­iesc, judeţul Covasna, a încheiat anul 2016 cu afaceri totale de 32,9 mil. lei (7,3 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de anul anterior, pe baza creşterii cu 15% a exportului. Compania a revenit anul trecut pe profit după opt ani consecutivi de pierdere, crescând la 54% ponderea vânzărilor la export.

Principalii parteneri de afaceri ai Secuiana pe piaţa externă sunt Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto din Germania, I.C. Group din Danemarca, Adamakos din Grecia, Comeback Fashion din Olanda, dar şi alte companii din  Italia sau Irlanda.

„Am avut capacitatea de producţie acoperită pe tot parcursul anului trecut, 2016 fiind primul an de la înfiinţare, în care ponderea exportului a depăşit 50% din cifra noastră de afaceri. Am încheiat anul 2016 pe profit după opt ani consecutivi de pierdere şi ne străduim să obţinem profit şi în 2017“, a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO