Companii

Producătorul de elicoptere Airbus: Avem nevoie şi de o comandă a Romaniei pentru demararea producţiei la Ghimbav

Producătorul de elicoptere Airbus: Avem nevoie şi de o...

Autor: Mădălina Panaete

15.02.2017, 00:05 640

Olivier Michalon, senior vice president - Head of Europe Region la Airbus Helicopters, spune că demararea producţiei de elicoptere în fabrica din Ghimbav depinde de o posibilă comandă venită din partea Romaniei, astfel încat proiectul să prezinte mai multă încredere la nivel mondial.

Airbus Helicopters are în prezent o unitate la Ghimbav (judeţul Braşov) unde repară elicoptere, dar în urmă cu cinci luni a inaugurat o secţie unde va asambla modelul H215. Iniţial, Airbus Helicopters a anun­ţat că asam­blarea H215 va începe la Ghimbav în acest an, însă acum com­pania înaintează un nou termen, şi anume cel mai devreme finalul anului 2018.

"Dacă Romania nu are niciun interes în a coopera cu noi pentru a-şi dezvolta propria industrie aeronautică, atunci este o problemă. Cred că este un interes naţional dezvoltarea acestui sector şi sunt încrezător că acest lucru se va întampla. Sper ca acest lucru să se întample cat mai curand astfel încat să nu întarziem cu deschiderea liniei de asamblare", a declarat luni Olivier Michalon, care afirmă că Airbus Helicopters a avut discuţii cu oficiali romani, dar pană acum nu a fost semnat niciun contract. El împreună cu alţi reprezentanţi ai Airbus Helicopers şi ai ambasadelor Franţei şi Germaniei  au avut o întalnire marţi cu premierul Sorin Grindeanu. După această întalnire însă nu a fost transmisă nicio in­formaţie oficială pană la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO