Companii

Producătorul de îmbrăcăminte deţinut de Benetton şi-a triplat afacerile în trei ani. Un milion de euro, productivitatea/angajat

Producătorul de îmbrăcăminte deţinut de Benetton şi-a triplat afacerile în trei ani. Un milion de euro, productivitatea/angajat
04.08.2010, 23:41 1968

Benrom, filiala română a grupului italian Benetton careactivează în industria textilă cu mărcile United Colors Of Benettonşi Sisley, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 140 mil.euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit datelor dela Registrul Comerţului, ceea ce plasează compania în top 300companii de pe piaţa locală în funcţie de cifra de afaceri.

Compania are o productivitate de aproape 1 milion de euro perangajat, peste productivitatea obţinută de unul dintre cei mai marioperatori de telefonie mobilă Vodafone, spre exemplu, care arepeste 3.000 de angajaţi şi a realizat anul trecut afaceri de 960 demilioane de euro.

Creştere într-un an de criză

Benrom este printre puţinele companii de pe piaţa locală careactivează în industria confecţiilor şi care a avut creştere anultrecut, în condiţiile în care fabricile de textile se confruntă cuun consum în scădere şi simt puternic în volumele realizate teamaconsumatorilor de a-şi pierde locul de muncă.

În 2009, producţia industrială a scăzut cu 30% faţă de anulanterior, iar anul acesta, chiar dacă jucătorii din textile mizaupe o stabilizare a pieţei, producţia continuă să scadă cu circa10%-15%.

În paralel, companiile multinaţionale de textile care apeleazăla lohn îşi restrâng capacitatea de producţie din zonele care segăsesc la o distanţă considerabilă de ţara de origine din cauzacheltuielilor duble la transport (aduc materia primă, apoi iauprodusul finit).

Benrom, al cărei acţionar unic este compania olandeză BenettonManufacturing Holding, a fost înfiinţată pe piaţa locală lasfârşitul anului 2005. În ultimii trei ani, compania şi-a triplatcifra de afaceri, de la 40 mil. euro în 2007 la circa 140 mil. euroanul trecut şi şi-a dublat numărul de angajaţi de la 80 la 153,potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Filiala Benetton aobţinut profit la sfârşitul anului trecut de 13,7 mil. euro, înuşoară creştere faţă de anul anterior.

Îmbrăcămintea Benrom merge în Italia

Benrom are două filiale în Miercurea Sibiului şi Iaşi, careasigură suportul logistic, inclusiv importul de materiale textile.Potrivit unor surse din piaţă, în Iaşi compania deţine o fabricăunde se realizează produse textile semifabricate (croireamaterialelor, imprimarea de modele), iar pentru realizareaprodusului finit, compania are subcontractori fabrici de textiledin România. Îmbrăcămintea produsă de către Benrom merge întotalitate la export către piaţa italiană.

Reprezentanţii companiei nu au oferit detalii până la închidereaediţiei despre activitatea din România a Benrom.

Conform datelor publicate la începutul acestui an în MonitorulOficial, din consiliul de administraţie al Benrom fac parteitalienii Virzi Leonardo, Giuseppe Mazzoccato, Simonetti Flavio şiMaria Negulescu.

Benetton Manufacturing Holding, divizie a grupului Benetton, maideţine filiale în Ungaria, Marea Britanie, Germania, Spania,Portugalia, Tunisia, Croaţia, Mexic, Serbia, Taiwan, Coreea de Sudşi China.

Grupul Benetton este prezent în 120 de ţări cu 6.000 de magazinecare generează vânzări anuale de 2 mld. euro şi prin filialele saleproduce anual 150 de milioane de articole de îmbrăcăminte, conforminformaţiilor de pe site-ul companiei. Peste 80% din vânzărilegrupului sunt realizate în Europa, iar dintre acestea, 48%reprezintă vânzările pe piaţa din Italia.

Brandul Benetton a fost adus prima dată în România în 1999 prinintermediul grupului Alltrom, care a început să importe mărci defashion încă din 1996, primul fiind Adidas. La nivel local,Benetton deţine în prezent trei magazine în franciză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO