Companii

Producătorul de lactate Prodlacta se duce cu exporturile în Germania

Foto: Răzvan Lupică

Foto: Răzvan Lupică

Autor: Ioana Tudor

10.09.2014, 00:07 1973

Producătorul de lactate Prodlacta din Braşov, care a ieşit din insolvenţă în primăvara anului trecut, va exporta iaurturi către o reţea de magazine din Germania şi are în plan creşterea cifrei de afaceri la circa 20 de milioane de euro până anul viitor.

Compania, care este deţinută de omul de afaceri moldovean Vladimir Jardan, trimite în prezent în Republica Moldova un sfert din producţie, iar pe piaţa românească îşi distribuie produsele pe toate canalele, de la retaileri tradiţionali la marile lanţuri de magazine şi în sistemul HoReCa. Prodlacta deţine şi o reţea de zece magazine proprii în Braşov, deschise anul acesta şi în 2013.

Compania a încheiat primul semestru cu afaceri de 18,1 milioane de lei (4,1 mil. euro), în creştere cu 57% faţă de rulajul obţinut în perioada similară a anului trecut. Pierderile producătorului de lactate s-au diminuat uşor, la circa 4 milioane de lei (900.000 euro).

„Intrarea pe piaţă este mai dificilă după perioada pe care am traversat-o, însă compania va continua să îşi crească afacerile şi are ca ţintă pentru anul viitor trecerea pe profit“, a spus Victor Cibotaru, directorul general al producătorului de lactate.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- reţeaua de magazine dezvoltată de Prodlacta, evoluţia afacerilor în primul semestru, investiţiile derulate în ultimul an

- planuri privind majorarea capitalului 

- detalii despre exporturile companiei 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO