Companii

Producătorul de lactate Simultan din Timiş operează cu o marjă de profit de 12%

Producătorul de lactate Simultan din Timiş operează cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.07.2016, 00:05 468
Simultan din Ortişoara (jud. Timiş), unul dintre cei mai mari producători locali de lactate, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 150 milioane de lei (33,7 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Anul trecut rulajele companiei s-au majorat cu 35% faţă de anul precedent. Avansul de anul trecut a fost peste cele în re gistrate de cei mai mari jucători din piaţă, având în vedere că nici Albalact, Danone, FrieslandCampina (Napolact) sau Olympus n-au depăşit un ritm de creştere mai mare de 20% faţă de anul precedent. Piaţa produselor lactate, care are o valoare de circa 800 mil. euro anual, a fost anul trecut pe creştere, conform ultimelor date, în condiţiile în care reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% a impulsionat consumul şi a ajutat businessurile majorităţii jucătorilor din industrie. Simultan, care are în portofoliu brandul Sim, se află pe locul opt în topul celor mai mari producători de lactate, într-un clasament în care Albalact şi Danone se luptă pentru prima poziţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO