Companii

Producătorul de maşini-unelte Popeci din Craiova exportă 90% din producţie

Producătorul de maşini-unelte Popeci din Craiova...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.04.2017, 00:07 2500
Producătorul de maşini-unelte şi tehnologice complexe Popeci Utilaj Greu, controlat de antreprenori locali, exportă 90% din producţia fabricii din Craiova, lucrând cu giganţi precum Siemens, Airbus, Caterpillar, General Electric sau ABB.

„Noi suntem flexibili, realizăm orice, echipamente cu care se produce vată de sticlă, turbine pentru centrale nu­cleare, centrale eoliene, instalaţii pentru aeronave Airbus sau excavatoare pentru minerit. Ne adaptăm, fie facem noi proiectul şi îl executăm, fie ni-l dau clienţii şi noi îl realizăm în fabrică. Am livrat în SUA, Chile, Brazilia, Arabia Saudită, Turcia, China, Rusia, Franţa, An­glia sau Italia. Practic, în Europa am livrat echipa­men­te în toate ţările“, a declarat Constantin Popeci, pre­şedinte şi acţio­nar al companiei care are 900 de angajaţi.

Istoria companiei începe în 1975, atunci când a luat naş­tere Utilaj Greu Craiova, care avea ca obiect de acti­vi­­tate proiectarea, producţia şi comercializarea de ma­şini-unelte grele, dar şi utilaje tehnologice. În 1990, Între­prin­derea de Utilaj Greu (IUG), aşa cum se numea atunci, a devenit societate pe acţiuni, iar în 2002 IUG de­vine Popeci Utilaj Greu, făcând parte din grupul Popeci şi având acţionar majoritar pe Constantin Popeci. La mo­mentul preluării societatea avea 490 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO