Companii

Producătorul de mezeluri Meda Prod investeşte 3 mil. € într-o nouă fabrică

Autor: Mirabela Tiron

16.11.2016, 00:07 2484

Producătorul de mezeluri Meda Prod 98 din Bucureşti, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, se extinde cu o unitate no­uă de producţie pentru mezeluri crud-uscate, o investiţie estimată la aproape 3 milioane de euro, pe care pro­­­prietarii o luaseră în calcul îna­inte de criza economică.

„Cererea pentru produsele din carne este în revenire şi de aceea facem această investiţie”, a spus Luchi Georgescu, acţionarul ma­joritar al companiei. Anul trecut, producătorul de me­zeluri a avut o cifră de afaceri de 131 milioane de lei (29 milioane de euro) şi un profit net de 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro), la 530 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Meda Prod 98 a reuşit să îşi menţină afacerile pe creştere din 2010, când raporta la Ministerul de Finanţe afaceri de 100 de milioane de lei şi un profit net de 1,4 milioane de lei.

În 2008 proprietarii au investit în modernizarea fabricii şi în creşterea capacităţii de producţie cu 40 de tone de mezeluri pe zi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO