Companii

Producătorul de mobilă Aramis din Baia-Mare trece pragul de 1 miliard de lei. „Circa 98-99% din producţia Aramis Invest din Baia-Mare merge la export, principalul nostru client fiind Ikea.“

Producţia Aramis merge în proporţie de 98% la export, principalul client este IKEA

Producţia Aramis merge în proporţie de 98% la export, principalul client este IKEA

Autor: Roana Rotaru

07.09.2017, 00:07 2775

Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă din România, o afacere românească deţinută de antreprenorii Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, mizează pe afaceri de peste 1 mld. lei anul acesta, în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent.

„Aşteptările noastre sunt să depăşim uşor pragul de 1 miliard lei în 2017. Circa 98-99% din producţia Aramis Invest merge la export, principalul nostru client fiind Ikea“, a spus Ioan Iacob Floria, adjunctul CEO-ului şi directorul economic al Aramis Invest.

În primul semestru al acestui an, vânzările producătorului de mobilă din Baia Mare au crescut cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la  462 mil. lei, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cu 4.500 de angajaţi, Aramis Invest este cel mai mare angajator din industria mobilei, iar compania continuă să facă angajări.

„Salariul mediu brut în cadrul companiei este de 2.000 lei la nivelul anului 2017”, a spus Ioan Iacob Floria. Salariul minim pe economie este de 1.450 lei brut.

În luna octombrie a acestui an, Aramis Invest urmează să finalizeze o investiţie de circa 55 mil. euro în dez­vol­tarea capacităţilor de producţie şi de sto­care ale companiei, o investiţie ca­re s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO