Companii

Producătorul de mobilă GP Sofa: Trimitem în fiecare săptămână 65-70 de camioane la export

Producătorul de mobilă GP Sofa: Trimitem în fiecare...

Autor: Roana Rotaru

05.09.2016, 00:00 1487

Producătorul de canapele şi paturi tapiţate GP Sofa din Satu Mare, controlat de omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, care produce peste 1.000 de canapele pe zi şi trimite circa 70 de camioane pe săptămână la export, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 173,3 mil. lei (38,7 mil. euro), cam la acelaşi nivel faţă de anul precedent.

„În 2015 dolarul a crescut foarte mult şi practic plăteam mai mult furnizorii, materia primă fiind cumpărată în do­lari. La cantităţile la care pro­ducem noi e clar că ne trage puţin în spate. Costul materiei prime a crescut direct proporţional cu cât a crescut do­larul în 2015. Am fost nevoiţi să creş­­tem puţin preţul produselor, având în vedere că materia primă a cres­cut şi atunci am avut un moment în ca­re chiar şi clienţii noş­tri vindeau mai puţin”, a declarat pentru ZF Attila Sar­ka­di, mar­ke­ting ma­na­ger al companiei GP Sofa din Satu Mare.

Potrivit reprezentantului com­paniei, GP Sofa deţine mai multe unităţi de producţie în ţară, una la Zalău, trei la Satu Mare şi una în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, în care lucrează, în total, circa 1.400 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO