ANTREPRENORI LOCALI

Producătorul de pungi de hârtie Barleta, furnizor pentru Carrefour şi KFC, şi-a bugetat investiţii de 6 milioane de lei

4 mai 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

„Vrem să construim o nouă hală în Bacău, de circa 500.000 de metri pătraţi, şi o tipografie, ca să putem tipări mai multe pungi de hârtie.“

„Finanţarea este în proporţie de 80% obţinută prin credit bancar, iar 20% sunt fonduri proprii.“

Barleta, producător de pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de supermarketuri, reţele de fast-food şi producători de panificaţie, care deţine o fabrică în Bacău, a obţinut anul trecut 37% din venituri din exporturi.

Din totalul cifrei de afaceri de 52,3 milioane de lei pe care compania, controlată de antreprenori români, a realizat-o anul trecut, exporturile au reprezentat 19,3 milioane de lei (4,3 milioane de euro). Barleta şi-a majorat în 2016 cifra de afaceri cu circa 10%.

Compania şi-a bugetat investiţii de circa 6 mi­lioane de lei pentru acest an, de aproape patru ori mai mult decât în 2015. Cea mai mare parte din total vor fi fonduri de la bancă.

„Vrem să construim o nouă hală în Bacău, de circa 500.000 de metri pătraţi, şi o tipografie, ca să putem tipări mai multe pungi de hârtie. Investiţia totală pentru aceste proiecte este de apro­ximativ 1,1 milioane de euro. Am semnat deja contractul cu firma  care va construi cele două unităţi. Finanţarea este în proporţie de 80% credit bancar, iar 20% sunt fonduri proprii. Utilajele pentru fa­brică ar trebui să vină şi să fie insta­late la sfârşitul lu­nii august”, spune Corneliu Ena­­che, director financiar Barleta.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.05.2017

 
Cuvinte cheie:
producator
, hartie
, carrefour
, furnizor
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide