Companii

Producătorul de uşi de garaj MCA: 30% din vânzări, la export

Producătorul de uşi de garaj MCA: 30% din vânzări, la...

Autor: Andreea Neferu

08.04.2015, 00:03 508

Grupul MCA, specializat în pro­duc­ţia şi comercializarea de uşi de garaj şi rulouri pen­tru fe­res­tre, a în­­re­gistrat a­­nul trecut o ci­­­fră de afa­ce­ri de 7,5 mil. eu­­ro, în scă­de­re cu 6% com­­parativ cu 2013, potrivit infor­ma­­ţi­i­lor oferite de companie şi  calculelor ZF.

„În linie cu previziunile companiei, 30% din producţie s-au îndreptat către ex­port”, potrivit reprezentanţilor MCA.  Grupul, care estimează că piaţa locală de uşi de garaj s-a ridicat la 14.500 de unităţi în 2014, a vândut anul trecut 4.500 de uşi secţionale, dintre care 1.500 au fost livrate în afara graniţelor, în special în ţări precum Franţa, Belgia, Italia şi Bulgaria.

„Ne aşteptăm pentru acest an la o evo­­luţie bună pe zona rezidenţială a pie­ţei uşilor de garaj“, a declarat Ci­pri­an Oprea, directorul general al MCA.

Grupul are o unitate de producţie la Jilava, judeţul Ilfov, cu capacităţi de producţie anuale de 10.000 de uşi de garaj şi 15.000 de rulouri termice pentru ferestre.

Din grupul controlat de trei persoane fizice (Ciprian Oprea, Raluca Oprea şi Valentin Cuca) fac parte compania Milca, precum şi alte firme deţinute de respectivii investitori, cu activităţi conexe de servicii sau distribuţie.

Pe piaţa locală de uşi de garaj, principalul segment de business al grupului, MCA concurează cu jucători precum nemţii de la Hörmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO