Companii

Producătorul de vin Avincis a produs 200.000 de sticle de vin, iar una din cinci a mers la export

Andreea Micu, acţionar al Avincis: Vinurile noastre sunt listate în 700 de puncte de vânzare din HoReCa, fie ele restaurante, baruri sau magazine specializate

Andreea Micu, acţionar al Avincis: Vinurile noastre sunt listate în 700 de puncte de vânzare din HoReCa, fie ele restaurante, baruri sau magazine specializate

Autor: Cristina Roşca

25.05.2017, 00:05 476

Primele exporturi au fost realizate la trei-patru ani de la momentul în care familia Stoica a produs primul vin Avincis, printre primele pieţe nu­mă­rându-se Chi­na, Belgia şi Japonia. A­cum compania parti­ci­pă la târguri in­ter­naţionale în Marea Britanie şi Germania pentru a atrage noi parteneriate. „Pe piaţa din Marea Britanie suntem deja prezenţi în HoReCa şi magazine spe­cia­lizate. Participăm la târguri in­ter­na­ţio­nale, în special cu soiuri ro­mâneşti care sunt un cârlig bun pentru a atrage par­te­neri străini. Aceştia sunt in­teresaţi de soiurile locale“, spune An­dreea Micu, acţionar al Avincis ală­turi de părinţii ei Valeriu şi Cristina Stoica. Crama Avincis are în spate o istorie de peste 100 de ani, domeniul de la Drăgăşani, acolo unde se află crama, existând din 1904. Familia Cristianei Stoica, soţia lui Valeriu Stoica, a devenit proprietara domeniului în 1927, apoi după 1950 a intrat în posesia statului român odată cu instaurarea regimului comunist. L-au redobândit după 1990, iar în 2007 familia Stoica a început proiectul de restaurare a domeniului. Acesta a inclus plantarea viţei-de-vie, refacerea conacului şi construcţia cramei. În 2011 a avut loc lansarea oficială a cramei şi au apărut primele vinuri pe piaţă din recolta anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO