Companii

Producătorul de vin Petro Vaselo şi-a bugetat o creştere a producţiei cu 50%, la 300.000 de sticle

Producătorul de vin Petro Vaselo şi-a bugetat o...

Autor: Cristina Roşca

28.07.2017, 00:04 500

Producătorul de vin din judeţul Timiş vrea să îşi extindă suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie cu 20 de hectare de soiuri autohtone, urmând să ajungă la 60 de hectare de vie bio şi pariază şi pe turismul enologic.

Antreprenorul italian Nello Dal Tio a venit la Timişoara acum 15 ani şi, după ce a descoperit satul Petrovaselo cu colinele lui dispuse în formă de amfiteatru şi care din păreau a fi uitate, a decis să investească aici în producţia de vin. Producătorul de vin poartă numele satului de un­de a început totul, Petro Vaselo. „Totul a început în 2002, când Nello Dal Tio a descoperit Petrovaselo şi a decis să îl facă să renască. A format o echipă tânără, determinată, care să dea viaţă la ceea ce se dorea a fi o podgorie (…). Încet, încet, ideea lui a prins contur (…)“, povesteşte Ariana Negru, responsabil pentru departa­mentul comercial al producătorului de vin Petro Vaselo. Ea povesteşte că înainte de plantarea viţei-de-vie, terenurile au fost pregătite timp de trei ani prin culturi alternative de legu­mi­noase, graminee şi oleaginoase pentru îmbo­gă­ţirea solului, practică repetată anual între rândurile de viţă-de-vie pentru crearea unui mediu cât mai propice pentru aceasta. „Atenţia la detalii pe care o acordă lucră­torii noştri nu va fi egalată niciodată nici de cele mai performante utilaje, aşadar deşi sunt laborioase, aproape toate lucrările de între­ţinere a viţei-de-vie se fac manual.“ Culesul este şi el manual. Tratamentele sunt reduse la minim şi se fac cu produse certi­ficate pentru agricul­tu­ra biologică. Toată su­pra­faţa de viţă de vie plan­tată este cu soiruri certi­ficate bio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO