Companii

Producătorul de vopsele Fabryo şi-a majorat businessul cu 6%, la 210 milioane de lei

Dragoş Militaru, directorul general executiv al companiei

Dragoş Militaru, directorul general executiv al companiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.02.2018, 00:07 732

Producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo, controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures, şi-a majorat cifra de afaceri cu 6% în 2017, depăşind 210 mi­lioane de lei (circa 47 mil. euro). Pentru 2018, compa­nia mizează pe un avans de 9%, ca urmare a investiţiei de 1,5 mil. euro, pe care o va face în achiziţia de roboţi industriali şi creşterea capacităţii de producţie de vopsele lavabile.

„Capacitatea de producţie va creşte de la 29.000 de tone la 35.000 de tone pe partea de vopsele decorative pe bază de apă“, spune Dragoş Militaru, directorul general executiv al companiei.

Fabryo, care produce brandurile de vopsele Savana şi AplaLux, are cinci linii de producţie în total „ polistiren extrudat, tencuieli decorative, mortare şi adezivi, vopsele pe bază de apă şi vopsele pe bază de solvent. Fabryo deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni şi o alta de produse termoizolatoare în Tunari, judeţul Ilfov.

Afacerea Fabryo a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii de către antreprenorul Daniel Guzu, iar din 2006 fondul de investiţii Oresa Ventures a început să cumpere acţiuni în cadrul producătorului  până când a devenit unicul proprietar, în 2009.

Piaţa locală de lacuri şi vopsele s-a situat anul trecut la circa 160 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO