Companii

Producătorul gălăţean de mobilă Staer, în insolvenţă, a avut afaceri mai mari cu 16% şi se menţine pe profit

Producătorul gălăţean de mobilă Staer, în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.08.2016, 00:05 3210

Producătorul de mobilă Staer Inter­national, companie care controlează mai mul­te magazine sub brandul Staer, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 60 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul pre­cedent, conform datelor de pe mfinante.ro.

Acesta este al patrulea an consecutiv de creş­tere pentru compania din Galaţi care a in­trat la finalul anului 2010 în insolvenţă, la ce­rerea acţionarului.

Staer, brand prezent în peste 30 de magazine proprii ale companiei din Galaţi şi ale partenerilor,  a raportat anul trecut un pro­fit de 5 milioane de lei, cu 66% mai mare faţă de anul precedent. Compania deţine o unitate proprie în Galaţi, cu o suprafaţă de 39.000 mp, conform datelor de pe site-ul propriu.

Bazele Staer au fost puse în 1992 de omul de afaceri Nicolae Ştefan, care a sesizat oportunitatea dezvoltării unui business în acest domeniu în momentul în care a trebuit să-şi mobileze propriul apartament şi a fost nevoit să-şi facă propria canapea. Deşi nu se pricepea la mobilier, el a început producţia de tapiserii într-un atelier închiriat cu un capital de mai puţin de 500 de dolari. Primul magazin Staer a fost deschis în 1997, conform datelor anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO