Companii

Producătorul german de căşti şi microfoane Sennheiser va construi o fabrică la Braşov, a treia din Europa

Producătorul german de căşti şi microfoane Sennheiser...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2018, 10:58 2530

Producătorul german Sennheiser de căşti, microfoane şi sisteme de transmisie wireless va construi în cadrul Industrial Park Braşov o fabrică de electronice, aceasta fiind cea de-a patra unitate deţinută de companie la nivel global, după cele din Germania, Irlanda şi Statele Unite ale Americii.

“Sennheiser va începe producţia în vara cu circa 100 de angajaţi. In prezent, majoritatea posturilor de manageri şi ingineri au fost ocupate, în scurt timp vom incepe şi procesul de recrutare pentru posturile de producţie”, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei Sennheiser.

Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă. După finalizarea construcţiei, programată anul acesta, fabrica din Braşov se va concentra iniţial pe producţia de electronice destinate publicului larg.

“De mai mulţi ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creşteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producţie europeană şi, în acelaşi timp, ne extindem reţeaua de distribuţie din Europa. Aceste acţiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producţie, dar şi capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerinţe de piaţă dinamice”, a declarat Dr. Andreas Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser.

În calitate de centru industrial şi universitar, oraşul transilvănean Braşov oferă companiei Sennheiser un excelent mediu de afaceri pentru noua fabrică. “Unul dintre principalele motive pentru care am ales Braşovul este infrastructura, apoi conexiunea foarte bună cu zona economică europeană”, a declarat Daniel Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser.

În timp ce fabrica din Tullamore, Irlanda, produce în special monitoare de studio şi traductoare acustice, la sediul central din Wedemark producţia este concentrată în special pe produse premium şi profesionale, inclusiv microfoane wireless. Microfoanele pentru pieţele americane şi asiatice sunt produse la fabrica din Albuquerque, Statele Unite ale Americii.

“Suntem încântaţi să primim în curând compania Sennheiser în comunitatea dinamică a organizaţiilor internaţionale din Braşov”, a declarat Călin Costan, proprietarul grupului de firme ICCO (Industrial Park Braşov). “Afacerea de familie Sennheiser este recunoscută la nivel mondial atât pentru inovaţiile sale, cât şi pentru crearea unor produse de cea mai înaltă calitate”.

Andreas Sennheiser a precizat că pentru a îmbunătăţi schimbul de experienţă, intenţionează să intensifice relaţiile dintre cele patru fabrici Sennheiser.

În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări şi parteneri comerciali în peste 50 de ţări din întreaga lume. Cinci centre de inovaţie folosesc cercetări şi procese de dezvoltare pentru a îmbunătăţi puterea inovativă a specialiştilor audio.

Fondată în 1945, Sennheiser continuă să fie o afacere de familie şi este astăzi unul dintre cei mai importanţi producători globali de căşti, microfoane şi sisteme de transmisie wireless. Cu peste 20 de subsidiare de vânzări şi parteneri de distribuţie cu tradiţie, compania este prezentă în peste 50 de ţări şi deţine fabrici în Germania, Irlanda şi Statele Unite ale Americii. Sennheiser are aproximativ 2800 de angajaţi .

Din 2013, Sennheiser este condusă de Daniel Sennheiser şi Dr. Andreas Sennheiser, membrii celei de-a treia generaţie a familiei care a fondat compania. În 2016, Grupul Sennheiser a avut vânzări totale de 658,4 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO