Companii

Producătorul german Kuka Systems vrea să îşi dubleze echipa din România şi închiriază un nou spaţiu de producţie în Network Industrial Park Sibiu

Producătorul german Kuka Systems vrea să îşi dubleze...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2017, 13:31 5013

Kuka Systems a închiriat un spaţiu de peste 10.000 mp în Network Industrial Park din Sibiu, proiect industrial al dezvoltatorului imobiliar Zacaria, noul spaţiu de producţie susţinând planurile de extindere al companiei germane.

Investitorul german are în vedere o extindere în aceeaşi locaţie cu încă 10.000 metri pătraţi, cu predare în 2019, ajungând la o suprafaţă totală de 20.000 metri pătraţi.

Kuka Systems SRL Sibiu face parte din Grupul Kuka Systems, unul dintre principalii furnizori de servicii de inginerie mondială şi producători de sisteme automate de producţie flexibile, pentru industria automotive, aerospaţială şi energetică. Compania a fost înfiinţată în Sibiu în urmă cu 6 ani, timp în care cifra de afaceri s-a mărit de aproximativ 10 ori, iar numărul angajaţilor a ajuns la 280 de persoane.

Prima clădire din cel mai mare parc din Sibiu dezvoltat de Zacaria a fost proiectată conform specificaţiilor şi nevoilor Kuka Systems, în contextul în care compania germană îşi dublează producţia şi numărul de angajaţi din România.

Network Industrial Park, situat într-o poziţie strategică în Zona Industrială de Est a Sibiului, la doar 300 metri de intrarea pe autostrada A1 Sibiu-Nădlac, ocupă în total 87.000 metri pătraţi, suprafaţa construită fiind de 46.000 metri pătraţi.

Primul modul de 10.700 metri pătraţi, din care peste 8.700 metri pătraţi au destinaţia spaţiu industrial şi 2.000 metri pătraţi sunt destinaţi birourilor, va fi predat către Kuka Systems în luna iulie 2018.

“Suntem bucuroşi de încrederea pe care noul nostru client ne-a acordat-o şi credem că un motiv decisiv a fost flexibilitatea noastră vizavi de nevoile clienţilor şi maniera personalizată în care abordăm fiecare proiect build-to-suit. Această mutare a sediului companiei Kuka Systems reprezintă un semn că industria din Sibiu are un ritm de creştere sănătos şi este din ce în ce mai competitivă. Deşi forţa de muncă a devenit o resursă limitată în zonă, am creat condiţiile necesare clientului nostru pentru ca acesta să ofere un spaţiu de muncă atractiv, care include, printre altele, acces facil la mijloacele de transport în comun, parcări generoase în interiorul parcului, spaţii de birouri funcţionale şi în acelaşi timp confortabile, spaţioase şi luminoase”, a declarat Emilia Ţepeş, Director Naţional de Vânzări Zacaria.

În ceea ce priveşte restul de aproximativ 26.000 metri pătraţi de spaţii industriale din cadrul Network Industrial Parc, care va fi finalizat la sfârşitul anului 2018, dezvoltatorul imobiliar Zacaria se află în negocieri avansate cu mai mulţi clienţi strategici interesaţi să îşi extindă afacerile. În urma încheierii contractelor de închiriere, fiecare modul va fi personalizat în funcţie de specificaţiile clientului şi amenajat complet.

“Sibiul s-a dovedit a fi locaţia potrivită pentru KUKA SYSTEMS. Firma a început în 2011 cu 4 angajaţi, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajaţi care lucrează în locaţia respectivă şi peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România şi Europa, proximitatea faţă de aeroport şi potenţialul ţării, fac din Sibiu o locaţie a grupului Kuka care se va dezvolta foarte bine şi în viitor”, a declarat Torsten Jörges, CFO Kuka Systems SRL.

Zacaria, parte a grupului internaţional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani, oferă spaţii industriale la cheie din 2009. Portofoliul companiei cuprinde peste 300.000 metri pătraţi de suprafaţe pentru închiriere, atât industriale cât şi birouri, în 6 oraşe din România: Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Oradea, Arad şi Cisnădie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO