Companii

Producătorul îngheţatei Betty Ice: Există o criză acută de personal calificat în ţară

Vasile Armenean

Vasile Armenean

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.06.2016, 00:07 6350

Vasile Armenean, proprietarul producătorului de îngheţată Betty Ice din Suceava, spune că există o lipsă acută de personal calificat în ţară şi că pen­tru fabrica pe care o de­ţine nu mai găseşte meseriaşi precum elec­tri­ceni, fri­go­teh­nişti, strun­gari sau frezori.

„În fabrica de la Su­cea­va avem nevoie de me­seriaşi precum elec­tri­ceni, frigotehnişti, strun­gari, frezori, me­serii care nu se mai învaţă în şco­lile din România de

12-13 ani. Lucrăm cu cei care se apropie de pen­sie şi din urmă nu vine nimeni“, a spus antre­prenorul, care con­du­ce o companie cu afa­ceri de peste 113 mi­lioane de lei.

În vârful sezonului, Betty Ice are aproape 1.000 de angajaţi în fabrică şi în cele peste 100 de chioşcuri şi magazine cu îngheţată din toată ţara.

Problema locurilor de muncă a fost pusă în ultimii ani atât de antre­prenori ro­mâni, cât şi de companii multi­naţionale care pun aceas­tă lipsă de personal pe seama în­chi­derii şcolilor pro­fesionale.

Vasile Armenean spu­ne că o posibilă rezol­vare ar putea veni dacă România ar deschide graniţele către angajaţii din ţările din jur, care ar putea să umple golul lăsat de românii plecaţi în străinătate sau de cei care nu vor să muncească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO