Companii

Producătorul de lenjerie Jolidon nu a reuşit să atragă finanţare pentru a se reorganiza în trei luni şi prelungeşte planul la trei ani. Compania vrea să vândă o serie de proprietăţi pentru a returna bani creditorului principal

Producătorul de lenjerie Jolidon nu a reuşit să...

Autor: Cristina Roşca

15.05.2017, 00:07 1045

Producătorul clujean de lenjerie intimă urmează să vândă o serie de proprietăţi pentru a returna bani creditorului principal Astra Rail Management Gmbh. Compania ia în calcul şi darea în plată a unor active.

Producătorul de lenjerie inti­mă Jolidon, companie in­tra­tă în insolvenţă la propria cerere în vara lui 2015, îşi mo­difică planul de reorgani­za­re, astfel că afirmă că îşi va achita da­toriile în trei ani şi nu în trei luni cât anun­ţa anterior. Compania a vândut şi ur­mează a mai vinde o serie de pro­prietăţi pentru a returna bani credito­ru­lui principal Astra Rail Management Gmbh, compania controlată de antreprenorul german Thomas Manns.

„(...) reorganizarea societăţii urma a se efectua într-o perioadă de trei luni de la confirmare, iar modalitatea de reor­ga­nizare a fost prevăzută printr-o finan­ţare atrasă de companie (...). Întrucât so­cietatea nu a reuşit să contracteze o finan­ţare care să asigure sumele ne­cesare executării în integralitate a pla­nului, administratorul special al socie­tă­ţii a considerat oportună modificarea pla­nului de reorganizare în ceea ce pri­veşte prelungirea acestuia cu încă 2 ani şi nouă luni, fără însă a modifica cuan­tumul creanţelor“, potrivit admi­nis­tratorului judiciar CII Minodora Letiţia Georgiu.

Compania clujeană Jolidon, aflată în insolvenţă din vara lui 2015, are cre­anţe acceptate în valoare de 321 mil. lei, iar nemţii de la Astra Rail Ma­nage­ment Gmbh sunt principalul creditor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO