Companii

Producătorul Olympus ia o finanţare de 5 mil. euro de la Alpha Bank

Producătorul Olympus ia o finanţare de 5 mil. euro de...

Autor: Corina Mirea

19.01.2016, 00:04 681

Fabrica de Lapte Braşov, producătorul local al brandurilor de lactate Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, ia un credit în valoare de 5 milioane de euro de la filiala locală a grecilor de la Alpha Bank, potrivit unor informaţii apărute recent în Monitorul Oficial.

În ultimii ani, Fabrica de Lapte Braşov a crescut constant, ajungând să fie al patrulea cel mai mare producător de lactate de pe piaţa locală, după Albalact, Danone şi FrieslandCampina, în cea mai mare parte datorită exporturilor, care reprezintă 60% din business, potrivit celor mai recente date ale ZF. În toamna anului trecut, reprezentanţii companiei estimau că vor încheia 2015 cu afaceri de 75 de milioane de euro.

Businessul local al Olympus a „luat avânt“ din 2011, de când a fost inaugurată fabrica de la Braşov, o investiţie de circa 75 mil. euro. Grupul grec este prezent în România din 1999, iniţial având o unitate de producţie la Baraolt (Covasna). Olympus a fost fondată de familia Sarantis în 1950. Compania s-a extins în regiune, dar a intrat şi pe piaţa din SUA în 2010, conform datelor de pe site-ul companiei.

În prezent, acţionarii Fabricii de Lapte Braşov sunt Michail şi Dimitrios Sarantis (fiecare având 2,3% din acţiuni), Anneta Kampagianni (cu 0,78%), Paraskevi Lappa (0,78%),  Tyras SA (cu 16,7%, reprezentată legal de Michai Sarantis şi/sau prin Dimitrios Sarantis) şi Hellenic Dairies (cu 77%, reprezentată legal prin Sarantis Dimitrios). Creditul luat de Fabrica de Lapte Braşov are o valabilitate de maximum un an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO