Producătorul snackurilor Toortitzi exportă în peste 30 de ţări

7 dec 2017 Autor: Mădălina Panaete

Grupul Alka, producătorul bran­durilor Alfers, Toortitzi, Prăjitura Casei şi Stretto, care deţine o unitate de producţie în Bucureşti, exportă aproape 10% din pro­ducţie în mai bine de 30 de ţări din întreaga lume.

„Acum doi ani spuneam într-un in­terviu acor­dat ZF că vrem să ajun­gem în mai bine de 30 de ţări şi astăzi acest obiec­­tiv este re­a­lizat. Avem cli­enţi din Eu­ropa, Orien­tul Mijlo­ciu, Asia, Afri­­ca şi No­ua Zeelandă. Loco­motiva la export este brandul Elephant, varianta inter­naţio­nală a mărcii Toortitzi, mai ex­portăm Home Cake (echivalentul Prăjiturii Casei), dar livrăm pe pieţele externe şi napolitane sau biscuiţi“, a declarat într-un interviu acordat ZF Ady Hirsch, CEO al grupului pus pe picioare de familia Krenzia în urmă cu mai bine de două decenii.

În urmă cu un an şi jumătate, bran­­durile din por­tofoliul Alka se aflau deja în aproa­pe 20 de ţări, după cum spunea Ady Hirsch la acea vreme. Exporturile sunt doar unul din­tre pilonii care sus­ţin dezvoltarea gru­pului care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri con­solidată de 155 de milioane de lei (34 mil. euro). Pentru anul acesta, conducerea grupului estimează un avans de peste 10% al businessului faţă de anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 
Cuvinte cheie:
snackuri
, Toortitzi
, export
, Alka
, Ady Hirsch
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide