Companii

Producătorul sticksurilor Croco, afaceri de 140 de milioane de lei

Damian Mereu a început afacerea Croco acum 21 de ani

Damian Mereu a început afacerea Croco acum 21 de ani

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.09.2015, 00:07 2543

Producătorul Croco din Oneşti, pus pe picioare în urmă cu 21 de ani de Damian Mereu, fost profesor de sport, aşteaptă în acest an o creştere a cifrei de afaceri de minimum 20% faţă de anul precedent, astfel că ar putea ajunge la un business de aproape 140 mil. lei din biscuiţi şi sticksuri.

„Această evoluţie este dată de maturizarea brandului pe piaţă timp de 21 de ani, dar şi de o politică coerentă în marile reţele de magazine şi în comerţul tradiţional“, spune Damian Mereu, care a început businessul din producţie în urmă cu aproximativ 20 de ani, după ce anterior a avut o afacere în comerţ cu câteva magazine de dimensiuni mici.

Afacerea Croco a început-o cu 20.000 de dolari, bani cu care a achiziţionat o linie de producţie a sticksurilor, după care businessul a crescut constant, chiar şi în anii de criză, ajungând anul trecut la 115 mil. lei. Croco este şi unul dintre cei mai mari exportatori din judeţul Bacău, acolo de unde companiile trimit în străinătate bunuri în valoare totală de circa 1,9 mld. lei (433 mil. euro). Produsele Croco ajung în mai multe ţări din Europa, dar şi în locaţii exotice precum Caraibe, Hong Kong sau Australia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO