Companii

Producătorul turc de lactate Sutaş a cumpărat fabrica Tnuva

Producătorul turc de lactate Sutaş a cumpărat fabrica...

Autor: Gabriel Razi

21.03.2013, 00:07 6400

Producătorul turc de lactate Sutaş, un grup cu afaceri de 600 de milioane de dolari/an şi care îşi dispută supremaţia pe piaţa turcească cu Danone, a achiziţionat într-o tranzacţie complexă fosta fabrică a procesatorului israelian Tnuva din Popeşti-Leordeni, intrat în faliment anul trecut.

Conform unor surse din piaţă, grupul turc a preluat clădirea, terenurile şi toate utilajele din fabrică de la firma Fralvil SA din Vâlcea, deţinută de omul de afaceri Dan Mutu, spun surse din industrie. Mutu achiziţionase la rândul lui activele Tnuva în urma unei licitaţii organizate la începutul anului de lichidatorul judiciar al Tnuva.

Detaliile financiare ale înţelegerii nu sunt pe deplin clare, însă înţelegerea ar putea fi sub 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. „Sutaş urmează să investească pentru repornirea şi modernizarea fabricii şi se estimează că producţia va începe cel mai târziu la începutul anului 2014, posibil mai devreme“, afirmă sursele citate.

Preluarea din România marchează şi al doilea pas făcut de Sutaş în afara Turciei după ce anul trecut achiziţionase o fabrică în faliment din Macedonia.

Vânzarea fabricii pe care Tnuva o avea în Ilfov reprezintă pentru israelieni finalul aventurii începute în 2005 printr-o investiţie de 55 mil. euro făcută alături de bănci, dar care anul trecut a sfârşit în faliment.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO