Companii

Producătorul whisky-ului J&B şi Johnnie Walker ar putea fuziona cu producătorul berii Pilsner Urquell şi Peroni

Producătorul whisky-ului J&B şi Johnnie Walker ar putea...

Autor: Ioana David

02.07.2014, 15:14 533

SABMiller, al doilea mare producător de bere din lume, ar putea fuziona cu Diageo, liderul pieţei internaţionale a băuturilor spirtoase, scrie presa internaţională, care arată că afacerile combinate ale celor companii ar urca la 100 mld. lire. Acestea nu sunt primele discuţii dintre cele două părţi, în condiţiile în care Diageo s-a mai uitat la posibilitatea de a-şi combina afacerile cu SABMiller încă din 2007.

“Afacerile Diageo au bătut pasul pe loc în ultimul an iar presiunile exercitate de investitori asupra managementului escaladează”, notează analiştii de la Barclays citaţi de FT.

Există de asemenea speculaţii că un alt producător de bere, AB Inbev ar putea cumpăra afacerea cu bere a Diageo, ca un bilet de intrare în Africa. Totodată, presa internaţională mai notează că nu ar fi exclusă nici o eventuală fuziune între AB Inbev şI SABMiller.

Diageo are în portofoliu branduri de whiskey precum J&B şi Johnnie Walker, berea Guinness, Kilkenny dar şi alte produse. SABMiller are în portofoliu berile Pilsner Urquell, Peroni şi altele. Ambele companii sunt prezente în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO