Companii

Producţia industrială a crescut în primele zece luni ale anului cu 8,2% susţinută de sectorul prelucrător, extractiv şi de energie

Producţia industrială a crescut în primele zece luni...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2017, 09:07 719

Producţia industrială a crescut în primele zece luni ale anului cu 8,2% ca serie brută, respectiv cu 8,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, ca urmare a a evoluţiei ascendente din industria prelucrătoare (+8,8%), industria extractivă (+6,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,4%).

În  luna octombrie, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,5%,  respectiv cu  1%.

Avansul a fost susţinut de industria prelucrătoare (+4,7%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). În acelaşi timp, industria extractivă  a scăzut cu 2,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia a crescut cu 11,6% ca serie brută şi cu 9,6% ca serie ajustată. Majorarea a fost susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+12,9%) şi industria extractivă (+7,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,2%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO