Companii

Producţia record de cereale din 2014 rămâne un vis îndepărtat şi în acest an

Producţia record de cereale din 2014 rămâne un vis...

Autor: Roana Rotaru

23.02.2016, 00:06 585
România este pe locul cinci în UE la producţia de cereale, cu o recoltă de 22,1 milioane de tone, conform celei mai recente statistici Eurostat, după un an 2014 favorabil din punctul de vedere al condiţilor meteo­ro­lo­gice, urmat de un 2015 secetos care a pro­vo­cat pagube serioase în re­col­ta agriculto­ri­lor. Nici anul 2016 nu se anun­ţă a fi unul foarte bun, în condiţiile în care culturile au în acest moment un defi­cit de apă. Datele Euro­stat sunt pentru 2014, estimările pentru 2015 fiind în jurul a 18 milioane de tone.
 
„Anul acesta nu stăm foarte bine la capitolul umiditate în sol. Nu este suficientă. Fermierii au spus că nu a mai plouat de mult. Nu a fost zăpadă pe câmp care să asigure ciclul tehnic pentru plante. Cul­turile în acest moment au un deficit de apă. Urmărim ce se întâmplă în lunile martie, aprilie, mai, care sunt impor­tante pentru producţia de cereale”, a decla­rat Valeriu Steriu, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Depu­taţilor.
 
Lipsa unui sistem eficient de irigare este unul din principalele motive pentru rezul­tatele nesatisfăcătoare din pro­ducţia agricolă anuală, deoarece agri­cul­tură românescă este încă prea depen­dentă de capriciile vremii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO