Companii

Profi deschide al doilea magazin în locul Mega Image. După Plopeni urmează Piteşti

Profi deschide al doilea magazin în locul Mega Image....

Autor: Cristina Roşca

18.09.2015, 00:04 864

Lanul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii  Enterprise Investors, a deschis ieri două magazine, unul la Bicaz şi un altul la Piteşti, ajungând la 340 de unităţi. Magazinul din Piteşti este deschis în locul unui supermarket Mega Image, aceasta fiind a doua mutare de acest gen după cea din decembrie 2014 din Plopeni.

Retailerul belgian Mega Image, cea mai extinsă reţea de comerţ modern din România cu peste 400 de magazine, a anunţat la finalul lunii iunie că în decurs de câteva săptămâni va închide toate cele patru magazine din Piteşti, mutare ce va marca ieşirea comerciantului de pe această piaţă. Reprezentanţii companiei spuneau atunci că au decis închiderea magazinelor pentru că acestea aveau pierderi.

Mega Image şi Profi sunt active pe segmentul supermarketurilor, însă fiecare reţea atacă un alt targhet de clienţi. Astfel, Profi pune mare accent pe preţ, ţintind clienţii cu venituri medii şi mici. Mega Image nu s-a poziţionat niciodată ca fiind cel mai ieftin retailer spuneau anterior reprezentanţii companiei. De altfel, belgienii sunt preponderent (90% din magazine) prezenţi în Bucureşti şi împrejurimi, unde nivelul de trai este peste media naţională, iar salariul mediu este cu 40% mai mare. Celelalte reţele au atacat întreaga ţară, iar Profi a mers chiar şi către zona rurală.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Noile magazine Profi sunt deschise în Bicaz, judeţul Neamţ pe Strada Barajului nr. 2A, în imediata apro­piere a primăriei şi în Piteşti, judeţul Argeş pe str. Negru Vodă nr. 2-4. Ambele magazine sunt pe format standard, având 680 mp (335 mp suprafaţă de vânzare) în Bicaz şi 705 mp (434 mp) în Piteşti.

Profi a terminat anul trecut cu afaceri de 414 mil. euro şi o reţea de 275 de unităţi. Astfel, în acest an au fost deschise 65 de magazine. Până la finalul anului fiind planificate alte 35.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO