Companii

Profitul retailerului H&M s-a dublat anul trecut, însă compania a renunţat la 100 de angajaţi

H&M are o reţea de 56 de magazine în România, iar vânzările pe piaţa locală nu au cunoscut nicio sincopă până acum

H&M are o reţea de 56 de magazine în România, iar vânzările pe piaţa locală nu au cunoscut nicio sincopă până acum

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 13:50 429

♦ Suedezii de la H & M au continuat să îşi majoreze afacerile pe piaţa locală în 2017 până la aproape 830 mil. lei, în pofida faptului că la nivel internaţional grupul întâmpină probleme.

Retailerul H&M, liderul pieţei locale de modă la nivel de brand, a înregistrat în 2017 un profit net de 27,7 milioane de lei, în creştere cu 96,4% faţă de 2016, când a obţinut un profit de 14,1 mi­lioane de lei, conform datelor de la Minis­terul de Finanţe. Pe piaţa locală compania suedeză continuă să crească, cifra de afaceri netă de anul trecut fiind în creştere cu 8,6% faţă de 2016, la 826,5 milioane de lei.

H&M a intrat în România în primăvara lui 2011 şi a acoperit cu cele peste 50 de ma­ga­zine în principal malluri şi galerii co­merciale, într-o piaţă care nu este sin­cro­ni­zată la nivel de trend cu pieţele mai dez­vol­tate din Occident, unde se discută despre o even­tuală „moarte“ a mallurilor. În Româ­nia consultanţii imobiliari vorbesc despre mal­luri aproape ca singura destinaţie de shop­ping. Ei spun că 99% din cumpărăturile de pe plan local se fac la mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO