Companii

Proiect european de 1 mil. lei pentru promovare turismului în Braşov

Autor: Laurentiu Cotu

10.04.2012, 15:52 214

Municipalitatea Braşov va investi aproape 1 mil. lei (230.000 de euro) pentru realizarea portalului web ''e-Turist în Braşovul istoric", care va permite vizite virtuale ale oraşului şi va fi integrat site-ului primăriei.

Proiectul, depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, se află în prezent în faza de avizare a documentaţiei pentru postarea anunţului de licitaţie.

Proiectul va conţine şi o aplicaţie multimedia (un ghid turistic în format electronic), precum şi tururi virtuale ale obiectivelor vizate. De asemenea, este prevăzută realizarea unui videoclip de prezentare a oraşului Braşov. Pe portalului web de promovare a turismului în Braşov vor fi incluse în principal prezentările obiectivelor turistice din centrul vechi: Piaţa Sfatului şi Casa Sfatului, Biserica Neagră, biserica Sf.

Bartolomeu, catedrala ortodoxă Sf. Nicolae şi prima şcoală românească, cetăţuia de pe Strajă (Dealul Cetăţii) sau sistemul de fortificaţii rămas din vechea cetate. Totodată, pe acest site se vor putea face tururi virtuale ale acestor obiective.

Proiectul include şi o hartă interactivă a centrului istoric din Braşov, care să permită explorarea obiectivelor şi a traseelor turistice. De asemenea, turiştii vor avea la dispoziţie şi o aplicaţie multimedia, disponibilă pe CD şi DVD, în limbile română, engleză, franceză şi germană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO