Companii

Proiectul de lângă Ateneu, unde investitori israelieni vor să facă două clădiri de birouri

no title

Autor: Cristi Moga

10.11.2012, 15:41 2616

Milionarul israelian Mor­dechay Zisser, care prin intermediul firmei Bea Hotels controlează ho­telul de cinci stele Ra­disson Blu din Capitală, intenţionează să dez­volte două clădiri cu birouri şi spaţii co­mer­ciale de o parte şi de alta a fostului restaurant Cina situat în centrul Capitalei, lângă clădiri precum Ateneul Român, Bi­blio­teca Centrală Universitară sau Palatul Regal.

Aceasta ar fi una dintre primele construcţii noi din această zonă istorică a Capitalei şi ridică semne de întrebare cu privire la impactul vizual asupra unei zone protejate.
 
Clădirea Cina, ridicată la sfârşitul secolului al XIX-lea, în care în prezent funcţionează un restaurant Trattoria Il Calcio, şi terenul adiacent cu o suprafaţă de 3.375 mp, se află în proprietatea firmei Bucureşti Turism, care deţine şi hotelul Radisson, încă din anul 2000. Atunci, Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) a privatizat "la pachet" clădirea Hotelului Bucureşti (renovat într-o unitate de cinci stele sub brandul Radisson) şi imobilul Cina într-un proces controversat în urma căruia mai mulţi funcţionari ai FPS au fost trimişi în judecată pentru prejudicierea statului în această tranzacţie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO