Companii

Promenada Mall, amanat pe termen nelimitat

26.01.2009, 00:00 650

Compania Raiffeisen evolution project development (RE), divizia de investitii imobiliare a grupului austriac Raiffeisen, va ingheta proiectul de constructie a centrului comercial Promenada Mall din cadrul proiectului Floreasca City din Bucuresti.

Principala cauza a amanarii proiectului o reprezinta situatia nesigura a pietei imobiliare, compania fiind mai precauta in continuarea proiectelor incepute.
Proiectul Floreasca City va cuprinde o zona de birouri de 90.000 de metri patrati, inclusiv o cladire cu 37 de etaje si o inaltime de 131 de metri si o zona de retail Promenada, de 57.000 mp, cu 135 de magazine si 1.100 de locuri de parcare, structurata pe trei etaje plus subsol.
Investitia pentru intregul proiect era estimata anul trecut la 250 de milioane de euro.
"Anul acesta vom continua doar constructia imobilului de birouri Sky Tower, in care am investit deja 38 de milioane de euro din fonduri proprii. In conditiile in care vom obtine la timp un credit de circa 65-70 de milioane de euro de la banci vom continua lucrarile de constructie incepute in 2008", a declarat Monica Barcutean, managing director al Raiffeisen evolution Romania.
Compania a anuntat anul trecut ca va investi peste un miliard de euro, in urmatorii opt ani, in dezvoltarea a trei proiecte imobiliare de locuinte, birouri si spatii comerciale in Bucuresti si in imprejurimi.
Austriecii intentionau sa construiasca in acelasi timp turnul de birouri si mallul, dar centrul comercial a fost amanat pe termen nederminat. "In functie de cum va evolua piata, vom decide cand incepem constructia mallului pe care in continuare il credem potrivit pentru aceasta zona", a afirmat Barcutean.
In plus, pentru un proiect care urma sa fie dezvoltat in zona Straulesti din Capitala compania a decis sa reduca suprafata construita a primei faze de dezvoltare si, de asemenea, zona destinata spatiilor rezidentiale in favoarea birourilor.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO