Companii

Proprietara unui start-up: Am început businessul când toată lumea îmi spunea că ar fi o nebunie să fac asta

Proprietara unui start-up: Am început businessul când...

Autor: Corina Mirea

25.10.2014, 00:09 1924

Mediul de business nu are nevoie de ajutorul statului pentru a ajuta economia locală să crească, dar are nevoie de antreprenori care au ajuns deja să controleze afaceri mature care să îşi asume rolul de model pentru cei care sunt la început de drum în lupta cu piaţa. Doar aşa mediul de afaceri din România va ajunge să educe următoarele generaţii şi să pună bazele unei economii sustenabile, este de părere Ioana Romanescu, fondatoarea brandului Cupcake Philosophy, un mic atelier de brioşe (cupcakes) înfiinţat în luna aprilie a acestui an.

Noi, ca start-up mic, am putea avea ca model business-uri mai mari pentru ca ulterior să fim la rândul nostru model pentru cei care vin din spate. Sunt lucruri pe care noi înşine le putem mişca, fără ajutorul guvernului. Mi se pare extraordinar de important lucrul acesta. Vreau să mă uit la cum pot eu să contribui la o creştere economică de 5% a României”, a spus Ioana Romanescu, prezentă ieri la o întâlnire cu oameni de afaceri, organizată de ZF sub marca ZF Expert.

De la BPO la un business dulce: laboratorul de brioşe care poate livra şi 1.000 de bucăţi pe zi

Ioana Romanescu s-a întors în România în urmă cu cinci ani, după ce a stat şase ani în Canada. A lucrat pe con­tinentul ame­rican ca manager de ope­raţiuni pentru o firmă de con­sul­tanţă în do­meniul, energiei nucleare, iar în România s-a ocupat de pro­cesele de externalizare pe zona fi­nan­ciară pen­tru o companie de tip BPO.

“Am învăţat în viaţa de corporaţie că fără un plan de business vei eşua. Avantajul meu a fost că am avut o anumită cultură după ce am petrecut şase ani în afara ţării şi am revenit cu dorinţa ca lucrurile să se schimbe. Cred că mai am şi azi entuziasmul că schimbarea va veni de la mine. În loc să mă plâng că nu am avut suport din partea statului sau că nu există oameni calificaţi în domeniu, încerc să mă uit la partea pozitivă a lucrurilor”, a mai precizat ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO