Companii

Proprietarul Agromixt Şerban: „Ne-a mers rău şi anul trecut şi anul acesta din cauza secetei“

Proprietarul Agromixt Şerban: „Ne-a mers rău şi anul...

Autor: Roana Rotaru

31.08.2016, 00:05 764

Compania Agromixt Şerban, controlată de producătorul agricol român Ioan Şerban, care deţine o fermă de porci de 1.000 de capete şi care cultivă cereale şi oleaginoase pe o suprafaţă de 700 de hectare în comuna Sârbii-Măgura, judeţul Olt, a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 3,1 mil. lei (circa 700.000 euro) la acelaşi nivel ca în anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Cu toate acestea, compania a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 770.000 lei (circa 170.000 euro) din cauza secetei, care i-a uscat cea mai mare parte din producţii.

„În ceea ce priveşte producţia de cereale ne-a mers rău şi anul trecut şi anul acesta din cauza  secetei. Anul trecut seceta ne-a afectat 60%-70% din culturi, fiind un an în care am lucrat în pierdere. Anul acesta cultura de grâu a fost profitabilă pentru că, deşi s-a vândut la preţ mic, măcar a fost producţie. În zona noastră randamentul este de 4-4,5  tone la hectar. Âsta e potenţialul zonei“, a spus Ioan Şerban, proprietarul fermei Agromixt Şerban din judeţul Olt.

Fermierul cultivă grâu, triticale (hibrid de grâu şi secară - n. red.), porumb, mazăre, floarea-soarelui şi rapiţă pe care le vinde către marii traderi de cereale precum Agricover sau BriseGroup, potrivit reprezentantului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO