Companii

Proprietarul Arctic are planuri pentru a treia fabrică în România, unde vrea să realizeze cuptoare

Proprietarul Arctic are planuri pentru a treia fabrică...

Autor: Cristina Roşca

15.07.2016, 00:07 5995

Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producţie şi export, astfel că are planuri să construiască şi o a treia fabrică pe piaţa locală, spun sursele din piaţă.

Turcii au deja o fabrică de frigidere şi congelatoare la Găeşti şi au anunţat o unitate de producţie de maşini de spălat vase şi rufe la Ulmi, în acelaşi judeţ, Dâmboviţa. Cea de-a treia unitate de producţie, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, va realiza cuptoare incorporabile. Contactaţi de ZF, oficialii Arctic nu au comentat infor­maţiile. În prezent turcii de la Arcelik sunt cel mai mare producător şi exportator de electrocasnice din România cu fabrica Arctic din Găeşti care trimite frigidere şi congelatoare pe câteva zeci de pieţe din întreaga lume.

Arctic a exportat anul trecut frigidere şi congelatoare „made in Găeşti“ în valoare de 1,2 mld. lei (270 mil. euro), în creştere cu 13,4% comparativ cu 2014.

Exporturile au avansat mai lent decât cifra de afaceri care a crescut cu aproape 18%, până la circa 1,8 mld. lei (400 mil. euro). Recent turcii au anunţat planuri pentru o a doua unitate de producţie în comuna Ulmi, tot din judeţul Dâmboviţa, o investiţie de peste 100 de milioane de euro din care o treime ajutor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO